Kijkers verbijsterd over wat ze zien in fonkelnieuwe documentaireserie op Netflix: “Dit is wel echt ernstig”

Entertainment
door VDS
dinsdag, 02 juli 2024 om 12:45
the man with 1000 kids netflix serie
Een nieuwe documentaireserie op Netflix, uitgebracht op 3 juli, vertelt het echte verhaal van een seriele spermadonor en de gezinnen die hem probeerden te stoppen.
Deze drie-delige serie, getiteld The Man With 1000 Kids, gaat in op dit intrigerende waargebeurde verhaal. Het vertelt het verhaal van een man die vermoedelijk 1000 kinderen heeft verwekt.

Kijkers in de ban van seriële spermadonor

De eerste reacties zijn reacties van verbijstring: “Dit is wel echt ernstig. Maar stel dat het er 1000 zijn, en die 1000 zouden allemaal 3 kindjes krijgen. Dan heb je 3000 neven en nichten rondlopen. En als die ook weer allemaal kindjes krijgen. Wordt het probleem nog vele malen groter.”
“Gewoon een narcist die alleen aan zichzelf denkt en niet aan de kinderen of de families. De drang om zijn zaad te verspreiden in deze hoeveelheid.... die kerel moeten ze naar een psychiater sturen.”
The Man With 1000 Kids onthult het emotionele relaas van een charmante Nederlandse bedrieger, Jonathan Meijer, die ervan beschuldigd wordt over de hele wereld op grote schaal moeders te hebben verleid om zijn kinderen te krijgen.
De serie onderzoekt ook de obscure kant van de vruchtbaarheidsindustrie en legt bloot hoe sommige internationale vruchtbaarheidsklinieken vanwege een tekort aan wereldwijde regelgeving nog steeds anonieme donaties toestaan.
Een ethisch onderwerp dat bij kijkers ook veel vragen doet rijzen: "Ik begrijp het niet. Zelfs de professionals zeggen dat we hem niet kunnen tegenhouden. Waarom weigeren we zijn donatie niet?"