Kijkers stemmen massaal af op donker, waargebeurd verhaal op Netflix: Een 100% score van critici op Rotten Tomatoes.

Entertainment
door VDS
donderdag, 25 april 2024 om 18:45
baby reindeer netflix serie
Maak je klaar voor een unieke serie op Netflix: 'Baby Reindeer'. Deze serie laat zien hoe een enkele vriendelijke geste kan leiden tot een gecompliceerd pad bezaaid met honderden gesproken berichten en meer dan 40.000 e-mails.
De donkere, dramatische en tegelijkertijd grappige serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven en in de hoofdrol gebracht door Richard Gadd. Hij heeft zijn bekroonde toneelstuk omgevormd tot een beperkte serie van zeven afleveringen.

Donker, waargebeurd verhaal dat gespeeld wordt door iemand die zelf slachtoffer werd van stalking

Baby Reindeer, van de maker en ster Richard Gadd, heeft deze week 13,3 miljoen views vergaard en staat daarmee bovenaan de Engelstalige tv-lijst.
Het drama is losjes gebaseerd op Gadd's eigen ervaringen met een stalker en heeft op dit moment een 100% score van critici op Rotten Tomatoes.
Het verhaal volgt de getroebleerde komiek Donny Dunn, gespeeld door Richard Gadd, in zijn verstoorde relatie met een vrouwelijke stalker en de impact daarvan op zijn leven, waardoor hij gedwongen wordt om een diep begraven trauma onder ogen te zien.
De serie wordt versterkt door uitstekende acteerprestaties van Jessica Gunning als Martha, Nava Mau als Teri en Tom Goodman-Hill als Darrien.
Kijkers geven aan dat het verhaal heel dramatisch is: "Net afgekeken...ongelooflijk dit...bbrrr..en in en in triest". Velen weten het initieel niet te appreciëren, maar wanneer ze opnieuw een poging wagen, ontplooit het verhaal zich plots wel goed aan hen.
"Begin is raar.. Maar 't verhaal word toch wel echt serieus en eigenlijk zeer treurig hoor.. Even doorzetten is mijn advies" of "Ik ben ook aan het kijken, ja, even door het begin komen en dan pakt het je wel hoor!", moedigen kijkers andere abonnees aan.