Kijkers shocked door docuserie op Netflix: “Pure horror, vreselijk gewoon…”

Entertainment
door VDS
zondag, 17 maart 2024 om 11:45
the program cons cults and kidnapping netflix docuserie
Netflix produceert talrijke documentaires over verschrikkelijke gebeurtenissen uit de werkelijkheid. Deze keer heeft filmmaker Katherine Kubler een 3-delige serie gemaakt over een trauma dat ze zelf heeft opgelopen.
Ze moest een trauma verwerken nadat ze de Ivy Ridge Academy had verlaten. Ze worstelde met dit trauma, maar haar onderzoek onthulde een nog groter systeem van misbruik.

Probleemjongeren die gruwelijke aanpak krijgen om 'beter' te worden

Ze was gewend haar leven door de lens van een camera te documenteren en besloot een film te maken om haar ervaringen te delen. Wat ze ontdekte, overstijgt het misbruik op Ivy Ridge. 'The Program: Cons, Cults, and Kidnapping' is de nieuwe docuserie van Kubler die de verontrustende industrie onder de loep neemt die het gedrag van problematische tieners wilt aanpakken.
De aanpak van deze industrie brengt kinderen in gevaar, terwijl ouders de belofte krijgen dat de zogenaamde lastige jeugd van Amerika 'opgelost' kan worden.
Deze documentaire laat een sterke indruk achter bij de kijkers. Zo schrijft een kijker: “Zeker de moeite waard om te bekijken. Het is ziek dat mensen zo kunnen zijn".
De Academy at Ivy Ridge beweerde therapie en recreatieve activiteiten aan te bieden om probleemjongeren te helpen. Maar in werkelijkheid werden de tieners mentaal en fysiek misbruikt in een programma dat als een sekte functioneerde.
In deze pakkende documentaire onthullen Kubler en andere voormalige studenten de gruwelen die ze hebben ervaren op deze school en de verschrikkelijke realiteit van de industrie van probleemtieners.
Andere kijkers uiten ook hun weerzin: “Hier ook al bekeken, was inderdaad schokkend met momenten”, “Juist uitgekeken, hoe kunnen ze kinderen dit aandoen, pure horror, vreselijk gewoon..... Iedereen zou dit moeten zien, heftig”.