Kijkers in shock door beklemmend Zweeds drama op Netlfix: "Grijpt je naar de keel...echt een aanrader"

Entertainment
door VDS
vrijdag, 26 april 2024 om 18:45
deliver me netflix serie
Een nieuw Zweeds drama vol spanning, gebaseerd op de bestseller van Malin Persson Giolito, is sinds 24 april te zien op Netflix.
In de hoofdrollen van de serie Deliver Me zien we nieuwkomers Yasir Hassan en Olle Strand als de twee beste vrienden en veertienjarige jongens Billy en Dogge. Yusra Warsama vertolkt het personage Leila, Billy's moeder, terwijl Ane Dahl Torp en Henrik Norlén de rollen van Dogge's ouders Jill en Teo op zich nemen.
Daarnaast bestaat de cast uit Ardalan Esmaili als de lokale politieagent Farid, Mahmut Suvakci als Sudden, Solomon Njie als Mehdi en Abdirahman Mohamed als Tusse, de jongere broer van Billy.

Deliver Me keiharde realiteit in een steeds gewelddadiger wordende wereld

Deliver Me is tevens een indringend portret van de kracht van kindervriendschap en de schokkende gevolgen wanneer een samenleving het nalaat haar meest kwetsbaren te beschermen. De serie is geregisseerd door Anna Zackrisson (Snow Angels, The Restaurant).
Deze omschrijving schets onmiddellijk een hard beeld uit de reeks: Zachte sneeuwvlokken vallen op een verlaten openbaar plein. Een veertienjarige jongen ligt met zijn gezicht naar beneden voor een schommelbank, zijn leven ebt weg uit de gapende hoofdwond. Zijn beste vriend staat achter hem, een warm pistool trillend in zijn hand.
Wat gebeurt er als kinderen gruwelijke misdaden begaan? Wie is dan verantwoordelijk? En hoe raakt het ons als we kinderen als monsters zien te midden van een maatschappij verhard door toenemend geweld? Dit hartverscheurende verhaal focust zich op verloren kinderen: de kinderen die we niet opvangen voordat ze door de mazen van het net glippen.
Uit de eerste reacties blijkt dat het verhaal kijkers gigantisch aangrijpt: “Gisteren helemaal uitgekeken, een aangrijpende serie met een harde realiteit.”
“Ik zat vanaf de eerste seconde helemaal in het verhaal...het triggert verder te kijken...heel puur realistisch verhaal...en de muziek erbij is heel beklemmend en grijpt je naar de keel...echt een aanrader.”