Fascinerende Koreaanse scifi-hit domineert de niet-Engelstalige top 10 van Netflix: "Realistisch en goor"

Entertainment
door VDS
zondag, 21 april 2024 om 18:45
parasyte the grey netflix serie
Buitenaardse wezens, het blijft fascinerend. En ook een thema waar Netflix gretig op inspeelt met een Koreaanse sci fi serie die momenteel voor de tweede week op rij op de nummer 1 staat van de wereldwijde Netflix top 10 rangschikking van de niet-Engelstalige lijst.
“Gave serie!”, “Echt goeie serie! Hoop dat 2e seizoen komt ook…”, "Eerlijk gezegd was dit voor mij een verademing. Ik heb echt genoten van het verhaal en het acteerwerk is echt goed”, "De parasiet mensen zien er geweldig uit", zijn de reacties van enkele kijkers.

Buitenaardse wezens het blijft mensen fascineren, in Parasyte: The Grey trachten ze de mensheid over te nemen op een wel heel heftige manier

Parasyte: The Grey is een sciencefiction horrorverhaal gebaseerd op een manga en volgt een mutant-menselijke hybride die op de vlucht is.
Wezens die uit een kauwgomballenautomaat lijken te komen vallen uit de lucht. Het stuitert zachtjes op de grond, glibbert naar de dichtstbijzijnde persoon, sluipt via de oren in de hersenen van zijn gastheer of -vrouw, en creëert een tentakelachtig wezen dat iedereen in gevaar brengt.
De serie van regisseur Yeon Sang-ho (Train to Busan, Hellbound, Jung_E) volgt de nasleep wanneer een groot aantal buitenaardse larven op aarde neerstrijkt in een poging de mensheid over te nemen.
Een machtig team genaamd de Grey probeert de dreiging met alle mogelijke middelen uit te roeien, maar één vrouw moet samenleven met de parasiet die in haar leeft.
De Koreaanse serie is gebaseerd op de Japanse manga Parasyte en heeft Jeon So-nee, Koo Kyo-hwan en Lee Jung-hyun in de hoofdrollen.
Een recensent die de serie heeft bekeken is duidelijk: “Het lachen vergaat je snel wanneer een van de geïnfecteerden op een muziekfestival een bloedbad aanricht (...). Het wordt dan ook duidelijk dat je deze serie beter niet tijdens het eten bekijkt: de special effects zijn erg realistisch én goor.”