Donkere psychologische thriller met Chris Hemsworth op Netflix nog steeds een must-watch

Entertainment
door VDS
dinsdag, 14 mei 2024 om 18:45
spiderhead netflix film
Op Netflix staat een scifi film die je doet stilstaan bij de behoefte aan een eigen wil en ideeën. Een film met de knappe Chris Hemsworth in de hoofdrol en deze keer niet als actieheld maar als een afgeborstelde wetenschapper.
Het kortverhaal "Escape From Spiderhead" van George Saunders in The New Yorker is op een prachtige wijze herschreven voor de film ‘Spiderhead’. De film verhaalt over een geavanceerde gevangenis onder leiding van de geniale Steve Abnesti, vertolkt door Chris Hemsworth.
Inkorting van straftijd wordt de gedetineerden aangeboden. Maar voor wat hoort wat, dus krijgen de gevangenen een chirurgisch bevestigd apparaat die doses bewustzijnsveranderende drugs toedient aan de gevangenen.
'Spiderhead' heeft geen tralies, cellen of oranje overall-geklede gevangenen. De gevangenen zijn vrijwilligers die vrij zijn zichzelf te zijn, tot ze dat niet meer zijn.
In sommige gevallen zijn ze een betere versie van zichzelf. Verlang je om vrolijk te zijn? Er is een medicijn voor die behoefte. Geen woorden te zeggen? Daar is ook een medicijn voor. Het verhaal neemt ineens een spannende wending als twee proefpersonen, Jeff (Miles Teller) en Lizzy (Jurnee Smollett), een relatie met elkaar krijgen.
De film werd geregisseerd door Joseph Kosinski (TRON: Legacy, Top Gun: Maverick) en geschreven door Rhett Reese & Paul Wernick (Deadpool, Zombieland). Spiderhead is een genre overstijgende en donker psychologische thriller.