Deze film moet je zien! Prachtig biografisch kostuumdrama op Netflix is nog maar enkele dagen te bekijken

Entertainment
door RMO
dinsdag, 12 maart 2024 om 18:45
dangerous beauty netflix film
Netflix heeft enkele wondermooie kostuumdrama’s in zijn aanbod. Eentje daarvan zal verdwijnen op 14 maart.
En omdat deze film zo’n fijn verhaal heeft en wondermooie kostuums en beelden, willen we hem zeker nog eens in de spotlight zetten voor hij verdwijnt.

Venetië is een prachtig decor voor een sterke dame om zich te laten opvallen

Dangerous Beauty is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 1998 geregisseerd door Marshall Herskovitz. De film is gebaseerd op het boek The Honest Courtesan van Margaret Rosenthal
Venetië in de 16e eeuw is het prachtige decor van deze heerlijke film. Veronica Franco is een avontuurlijke en nieuwsgierige jongedame. Zij wordt verliefd op Marco Venier, zoon van een senator, maar kan met hem niet trouwen omdat ze van eenvoudige komaf is.
Dan beslist haar moeder dat ze net als haar een courtisane moet worden om financieel onafhankelijk te blijven. Ze is intelligent en mooi en weet snel alle belangrijke mannen van Venetië te verleiden.
Later, na het uitbreken van een zeer besmettelijke ziekte, die vele doden eist, wordt Veronica echter het doelwit van een inquisitie door de kerk wegens hekserij.
In de hoofdrollen zie je Catherine McCormack, Rufus Sewell en Oliver Platt aan het werk. De belangrijkste bijrollen zijn weggelegd voor Fred Ward, Naomi Watts, Moira Kelly en Jacqueline Bisset.