Deens misdaadverhaal op Netflix verrast nog steeds kijkers: "Absoluut 1 van de beste op Netflix"

Entertainment
door RMO
donderdag, 09 mei 2024 om 18:45
the chessnut man netflix serie
Van de maker van The Killing heeft Netflix ook de serie The Chestnut Man in hun bibliotheek. Deze Deense psychologische thriller is gefundeerd in het Scandinavische noir-genre.
The Chestnut Man is een serie gebaseerd op de debuutroman van de gerenommeerde auteur Søren Sveistrup, die vertaald is in 28 talen en in 50 landen is gepubliceerd.

Een moord wordt gelinkt aan die van een klein meisje elk detail is belangrijk in The Chessnut Man

The Chestnut Man ontvouwt zich in een vredige buitenwijk van Kopenhagen. Hier vindt de politie een vermoorde jonge vrouw in een speeltuin, én een hand ontbreekt.
Bij haar ligt een klein figuurtje gemaakt van kastanjes. Het oplossen van deze zaak wordt toegewezen aan de gedreven jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic), die samenwerkt met haar nieuwe partner Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard).
Ze stuiten al snel op bewijs dat de moordzaak gerelateerd is aan de verdwijning van een meisje, aangenomen dat ze nu overleden is, die een jaar eerder verdween en de dochter is van politicus Rosa Hartung (Iben Dorner).
Kijkers zijn nog steeds vol lof over deze parel op Netflix: "Dit was erg goed. Het is al wat ouder, maar het kijken waard."
"Is zo goed, absoluut 1 van de beste op Netflix."
"Vond dit geweldig en ik kijk het steeds weer opnieuw!"