Bingetopper die controverse opwekt bij kijkers is de moeite waard: "Ongemakkelijk en verontrustend, maar je kunt niet anders dan blijven kijken"

Entertainment
door VDS
maandag, 20 november 2023 om 18:50
you netflix serie
In het rijk en gevarieerde aanbod aan series op Netflix, steekt er één serie met kop en schouders bovenuit: 'YOU'. Deze intrigerende en controverse opwekkende thrillerreeks steelt de aandacht van miljoenen kijkers wereldwijd.

'YOU' - Een nieuwe soort thriller

'YOU' is een bloedstollende thriller gemengd met elementen uit het romantische genre. Het is een soort liefdesverhaal, maar wel één met een duister en akelig randje.
Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Caroline Kepnes, houdt 'YOU' de kijkers in zijn greep met zijn continue stroom aan plotwendingen en de constante spanning en suspense.

Het Duistere Web van Joe Goldberg

De hoofdpersonage van de serie is Joe Goldberg, voortreffelijk vertolkt door Penn Badgley. Joe is een charmante boekhandelaar in New York met een donkere kant. Zijn obsessies en paranoïde neigingen leiden hem naar stalker-gedrag, en hij is bereid om tot het uiterste te gaan om zichzelf in het leven van de vrouwen die hij begeert, te nestelen.
De serie volgt Joe's perverse logica en rechtvaardigingen om elke gruwelijke daad die hij verricht te rechtvaardigen. Hoewel Joe een onbetwistbaar monster is, is hij ook iemand met wie kijkers, op een buitengewoon storende manier, zich kunnen identificeren en sympathiseren.
Elke seizoen zien we Joe zich vastklampen aan een andere vrouw - van aspirant-schrijver Beck (Elizabeth Lail) in seizoen één, naar de mysterieuze Love (Victoria Pedretti) in seizoen twee en drie. De relaties zijn even complex en gekweld als de hoofdpersonages zelf.
Publieke Reacties
Het fascinerende aan 'YOU' is de gemengde reactie van het publiek. Sommige kijkers zijn volledig geabsorbeerd door Joe's krankzinnige wereld, terwijl anderen het moeilijk hebben met de verheerlijking van een personage dat duidelijk een stalker en een moordenaar is.
Toch is er geen ontkenning dat deze serie verslavend is. En diepe conversaties opwekt over verwrongen romantiek, obsessie en de extremen waar sommige mensen toe bereid zijn binnen liefdesrelaties.
"’YOU’ is een ambitieuze serie die je aan het denken zet en onder je huid kruipt", zegt een trouwe kijker. "Het is ongemakkelijk en verontrustend, maar je kunt niet anders dan blijven kijken."
Een ander vult aan: "Penn Badgley is echt briljant. Hij speelt Joe zo overtuigend dat je bijna vergeet hoe gestoord zijn personage is."
Enkele critici menen ook dat de serie belangrijke gesprekken opent over bezitterigheid, toxiciteit en misbruik in relaties die vaak verkeerd worden opgevat als 'romantisch' gedrag.
Kortom, 'YOU' is een serie die je niet mag missen. Het is een verontrustende, maar boeiende reis in het duistere web van obsessie en liefde, die vele kijkers wereldwijd aan het praten (en aan het bingewatchen) heeft gekregen. Kijkers kunnen niet wachten om te zien welke donkere paden Joe volgende keer zal bewandelen.