Alom geprezen horrorverhaal nu op Netflix: Weekendje weg wordt akelig griezelig

Entertainment
door RMO
donderdag, 20 juni 2024 om 18:45
get out netflix film
Get Out is een angstaanjagende Amerikaanse horrorfilm uit 2017, die is geschreven, mede geproduceerd en geregisseerd door Jordan Peele in zijn regiedebuut.

Uniek duister verhaal met ongelooflijke uitkomst

En dat was meteen een succes. De film won vele onderscheidingen, waaronder een Oscar voor best original screenplay en nu hij op Netflix staat, staat hij direct op de 3e plaats in de top 10.
De film bevat uitstekende acteerprestaties van Daniel Kaluuya, Allison Williams, Lil Rel Howery, LaKeith Stanfield, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root, Catherine Keener en Betty Gabriel.
Het verhaal draait om een jonge zwarte man (Kaluuya) die een reeks verontrustende geheimen ontrafelt wanneer hij de familie van zijn blanke vriendin (Williams) bezoekt.
Het hoofdpersonage, Chris Washington, een 26-jarige zwarte fotograaf, maakt een trip naar New York om zijn blanke vriendin, Rose Armitage, haar familie te ontmoeten voor een weekendje weg.
Hij voert ongemakkelijke gesprekken met haar ouders, een neurochirurg genaamd Dean en een psychiater, Missy.
Later verschijnt haar broer Jeremy en deelt hij tijdens het diner gênante verhalen over zijn zus. Chris merkt ook het vreemde gedrag op van de zwarte bedienden van het gezin, Georgina en Walter.
En veel ergere dingen zijn er nog om te ontdekken. Laat ons weten wat je ervan vindt.