Knijp elke druppel uit de verpakking: tip om niets van je shampoo en conditioner verloren te laten gaan

Vrije tijd
door RMO
zaterdag, 27 april 2024 om 21:45
shampoo lichaamsverzorging
Het weten hoe je het laatste restje shampoo of conditioner uit de bus krijgt, is niet alleen puur praktische kennis, maar helpt ook om verspilling tegen te gaan. In een wereld die steeds meer bewust wordt van duurzaamheid, is elk beetje dat we kunnen bijdragen belangrijk.

Tips om het laatste restje uit je bus shampoo of conditioner te halen

Daarom delen we enkele handige trucs om ervoor te zorgen dat je elk druppeltje van je favoriete haarproducten kunt gebruiken.
1) Draai de fles ondersteboven: Dit lijkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar het kan echt helpen om dat laatste beetje shampoo of conditioner uit de fles te krijgen. Geef de zwaartekracht de tijd om te werken en laat de restjes naar de dop toe stromen.
2) Warm water toevoegen: Voeg wat warm (niet heet) water toe aan de fles, draai de dop er weer op en schud de fles. Het water zal de shampoo of conditioner verdunnen, waardoor het makkelijker uit de fles komt.
3) Snijd de fles open: Hoewel het misschien radicaal klinkt, kan het openknippen van de fles ervoor zorgen dat je elke druppel product eruit haalt. Gebruik een schaar om de fles voorzichtig door te knippen en gebruik vervolgens een spatel om de restjes eruit te halen.
4) Hergebruik het product: Als je echt niet het laatste restje uit de fles kunt krijgen, overweeg dan om het te hergebruiken. Shampoo kan bijvoorbeeld worden gebruikt om je make-upkwasten schoon te maken, en conditioner kan worden gebruikt als scheercrème.
Dus, de volgende keer dat je worstelt met een bijna lege fles shampoo of conditioner, onthoud dan deze tips. Door bewust te zijn van onze consumptie- en verspillingsgewoonten, kunnen we een positief verschil maken in de wereld.