Jij heb je er zeker ook al schuldig aan gemaakt: De 4 meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van een autodashboard!

Vrije tijd
door VDS
donderdag, 23 mei 2024 om 16:45
auto auto dashboard
Bij het onderhouden van je auto is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de binnenkant van je auto. Het dashboard speelt daarbij een grote rol in de totale uitstraling van je interieur.
Maar zoals bij elk onderhoud kan er bij het poetsen van je dashboard ook een hoop misgaan, zelfs met de beste intenties. Daarom zullen we een aantal punten behandelen die je absoluut niet moet doen bij het poetsen van je dashboard.
Eerste fout: Het gebruik van ongeschikte schoonmaakmiddelen
Het dashboard is gemaakt van gevoelige materialen die snel kunnen worden beschadigd door agressieve chemicaliën. Vermijd het gebruik van allesreinigers of zware schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het oppervlak van het dashboard beschadigen of verkleuren. In plaats daarvan, kies voor een zacht, pH-gebalanceerd reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor autointerieurs.
Tweede fout: Onjuist drogen
Het lijkt een onschuldige actie, maar te hard wrijven of het dashboard luchtdrogen laten kan ook schade veroorzaken. Het is belangrijk om na het reinigen de oppervlakken voorzichtig droog te deppen met een zachte, waterabsorberende doek zoals een microvezeldoek.
Derde fout: Geen gebruik maken van UV-bescherming
Het dashboard van je auto staat continu bloot aan direct zonlicht. Dit kan leiden tot fletse kleuren of zelfs barsten. Gebruik nadat je je dashboard hebt gereinigd een product met UV-bescherming. Dit helpt de kleur levendig te houden en scheurtjes door warmte te voorkomen.
Vierde fout: Het negeren van de details
Het dashboard bestaat uit verschillende componenten met hun eigen behoeften. Schermen, knoppen, luchtroosters - ze hebben allemaal aandacht nodig. Vermijd het gebruik van grote, vochtige doeken en zorg in plaats daarvan voor precieze en gedetailleerde reiniging met gedroogde doekjes of wattenstaafjes.
Bij het onderhouden van je auto, is de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant. Door deze voorkomende fouten te vermijden bij het poetsen van je dashboard, houd je je interieur goed onderhouden, opvallend schoon en comfortabel. Met de juiste producten en technieken kan je het leven van je dashboard verlengen en zorgen voor een plezierige rijervaring.