Help je student door de examens: Deze verrassende lekkernij geeft je hersenen extra energie

Vrije tijd
door RMO
vrijdag, 14 juni 2024 om 21:45
studeren student examen test
Het is weer die tijd van het jaar. Scholieren en studenten over de hele wereld zitten in hun blok en bereiden zich voor op de eindexamens.

Hoe kun je je concentratie behouden tijdens de lange uren van studie?

Het antwoord is voeding. De juiste voeding kan wonderen doen voor je hersenfunctie. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan een betere concentratie tijdens het studeren.
Blauwe bessen: De antioxidanten in blauwe bessen stimuleren de hersenen en verbeteren het geheugen. Ze worden vaak aangeduid als 'herseneten'. Of ze nu vers of bevroren zijn, je kunt ze toevoegen aan je ontbijtgranen, yoghurt of ze eenvoudigweg als snack eten.
Noten en zaden: Noten en zaden zoals amandelen, walnoten en lijnzaad zijn rijk aan vitamine E, die gekoppeld is aan het behoud van de cognitieve gezondheid naarmate we ouder worden. Ze zijn ook een geweldige bron van gezonde vetten en eiwitten, wat betekent dat ze je een solide energieboost kunnen geven.
Eieren: Eieren zitten boordevol voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor de hersenfunctie. Ze zijn een uitstekende bron van vitamine B6 en B12, foliumzuur en choline, die allemaal verbonden zijn met hersenfunctie en ontwikkeling.
Donkere chocolade: Donkere chocolade bevat cafeïne, die kan helpen om de mentale alertheid te verbeteren. Het is ook een uitstekende bron van flavonoïden en antioxidanten.
Groene thee: Groene thee verbetert de hersenfunctie en is een geweldig alternatief voor koffie. Het is rijk aan antioxidanten en bevat een cafeïnegehalte dat langzaam wordt vrijgegeven in het lichaam, wat een meer gestage energieboost betekent.
Vette vis: Vette vis is rijk aan omega-3-vetzuren, die essentieel zijn voor de hersenfunctie. Voorbeelden van deze vissoorten zijn zalm, forel en sardines.
Volkorenproducten: Volkorenproducten zijn rijk aan vitamine E, wat de hersenfunctie kan ondersteunen. Ze helpen ook om je energieniveau stabiel te houden doordat ze een gestage toevoer van glucose in het bloed bieden.
Door het opnemen van deze voedingsmiddelen in je dagelijkse eetpatroon, kun je je concentratie en cognitieve functie verbeteren. Gecombineerd met voldoende rust en regelmatige lichaamsbeweging zal dit zeker bijdragen aan een succesvolle studieperiode. Succes met je examens!