Wees voorbereid op zeer onstuimig weer, benadrukt Sabine Hagedoren: "Dan krijgen we nog meer regen"

Natuur
door RMOwoensdag, 07 februari 2024 om 10:15
sabine hagedoren weerbericht weervrouw vrt
Het weer op dinsdag was zeer wisselvallig met droge perioden, maar ook regelmatig had je je paraplu nodig om de motregen op te vangen, vat Sabine Hagedoren het weer van de afgelopen dag samen.
“Voorlopig blijven we nog met dat bewolkt en winderig weer zitten”, voorspelt onze weervrouw op VRT 1.

In het zuiden van ons land krijgt men woensdag heel de dag regen

“Woensdag kan het aan het begin van de dag aan zee en in het centrum van ons land nog matig waaien, daarna wordt het rustiger.”
“We krijgen in de ochtend ook regen en in het zuiden van ons land zal die regen heel de dag aanhouden. Aan de kust en de grensstreek met Nederland kan de zon er misschien heel even doorkomen later op de dag.”
“We krijgen koeler weer met temperaturen tussen 5 en 7 graden. In het centrum van ons land halen we misschien nog wel 10 graden.”

Nog meer regenweer voor de komende dagen, voorspelt Sabine Hagedoren

En het is nog niet gedaan met regenen, vervolgt Sabine Hagedoren haar weerbericht. “Nog meer regen is er op donderdag, heel veel regen zelfs.”
“Er zal ook een stevige wind staan met felle rukwinden. Die wind brengt ons zachte lucht, waardoor het 12 graden wordt in het centrum van het land.”
“Vrijdag wordt het een graad warmer, maar de regen en wind blijven aanhouden”, voorspelt Sabine Hagedoren. Het slechte weer blijft dus aanhouden.
“Op zaterdag is het grotendeels droger weer. Alleen in de namiddag vergroot de kans alweer op regen omdat er een nieuwe storing over ons land trekt van west naar oost.”
We gaan nog heel wat water te slikken krijgen de komende dagen, is duidelijk het besluit van dit weerbericht. Houd die paraplu of regenjas maar goed in de buurt.