Weervrouw Sabine Hagedoren ziet in de weerkaarten dat het weer voorlopig een adempauze neemt

Natuur
doorVDSwoensdag, 15 november 2023 op 10:06
Weervrouw Sabine Hagedoren ziet in de weerkaarten dat het weer voorlopig een adempauze neemt
Weervrouw Sabine Hagedoren heeft op woensdag een vrij optimistisch weerbericht te vertellen. Iets wat na dagen van plensregen toch wel zeer welkom is.

Het weer op woensdag lijkt een adempauze te nemen

“Er gaat op woensdag nog wel een bui kunnen vallen, maar veel minder dan op dinsdag en ook minder intens”, klinkt Sabine Hagedoren optimistisch bij Radio 1 tijdens haar weerbericht.
“We moeten er nog wel rekening mee houden, maar de zon gaan we ook af en toe te zien krijgen. We mogen ons aan zonnige perioden verwachten tot 12 graden.”
“Er staat nog een goed voelbare wind met soms rukwinden rond 50 kilometer per uur rond de kuststreek of tijdens een bui. Vanavond zijn er brede opklaringen, wat droog weer geeft, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe.”

Weersvoorspellingen voor de rest van de week

“Op donderdag starten we nog droog wel met veel wolken en in de loop van de dag krijgen we alweer regen vanuit het westen. Het zal vooral een matige regen zijn. Donderdagnacht gaat het dan weer soms veel regenen.”
“Vrijdag wordt het dan opnieuw droger. De temperatuur zal rond 10 graden liggen, wat toch een stuk koeler zal zijn.”
“Zaterdag komt er alweer een volgende regenzone aan die van west naar oost zal trekken. Er komt zachtere lucht en de wind gaat meer aanwakkeren.”
“Voor zondag zal er redelijk wat wind staan en hier en daar valt er nog een bui. Rukwinden kunnen snelheden halen tot 70 kilometer per uur.”
Voor volgende week ziet weervrouw Sabine het weer somber in. “Volgende week blijven we verder nog in het wisselvallige herfstweer hangen."