Weerman Bram ziet redelijk goed nieuws in de weerkaarten voor vrijdag

Natuur
doorVDSvrijdag, 17 november 2023 op 9:45
Weerman Bram ziet redelijk goed nieuws in de weerkaarten voor vrijdag
In de Westhoek is de situatie nog steeds gevaarlijk en er is nog steeds overstromingsgevaar. De berichtgeving over de regen die er valt en hoeveel water er bijkomt in de IJzer is van cruciaal belang voor de hulpdiensten en de bevolking.

Vrijdag redelijk goed weer, opklaringen, zon, minimum aan neerslag

De regen valt voor vrijdag nog wel mee, voorspelt weerman Bram Verbruggen op Radio 1. We bekijken met hem welk weer het de komende dagen gaat worden.
“In de ochtend is het vrijdag op veel plaatsen grijs met wat nevel of mist en er vallen nog een aantal buien. De buien voor vandaag zouden 1 tot 3 liter water per vierkante meter kunnen opleveren.”
“Er komen in de loop van de dag wel opklaringen aan”, geeft Bram Verbruggen hoorbaar een tikkeltje opgelucht aan. “We krijgen af en toe de zon te zien.”
“Later op de dag kunnen er dan misschien nog een paar buien vallen. Wisselvallig weer dus op vrijdag. De temperatuur schommelt tussen 9 of 10 graden.”

Het weer voor het weekend blijft somber

"Zaterdagochtend gaat het dan opnieuw regenen in het westen. Het wordt een grijze, natte dag met lange periodes van regen.”
En Bram verwacht heel veel bijkomende hoeveelheden water. “Op veel plaatsen valt er 5 tot 10 liter water per vierkante meter.”
“Maar vooral in het westen van ons land kan dat oplopen tot 15 of in het slechtste geval zelfs 20 liter regen per vierkante meter.”
“Het wordt zaterdag 9 graden en er zal een goed voelbare wind vanuit het zuiden staan.” En dat slechte weer houdt nog aan ook volgende week ziet Bram in de weerkaarten.
“Zondag krijgen we heel veel wind met eerst opklaringen, maar daarna buien en het is nog niet gedaan, want ook maandag staat ons vrij veel regen en rukwinden te wachten. Het wordt dan 9 graden.”
“Op dinsdag en woensdag vallen er nog buien, maar donderdag zou het wat droger gaan worden”, besluit Bram. Een voorzichtig positieve noot die hij toevoegt aan het einde van zijn weerbericht.