Sabine Hagedoren ziet een gaan en komen van regenzones in de weerkaarten: “Dan wordt het opnieuw droog”

Natuur
doorVDSdonderdag, 16 november 2023 op 9:45
Sabine Hagedoren ziet een gaan en komen van regenzones in de weerkaarten: “Dan wordt het opnieuw droog”
Op woensdag werd het minder nat op veel plaatsen. De buien vielen vooral in het zuiden en het noorden van ons land, vat Sabine Hagedoren het weer van woensdag op VRT 1 samen.
Deze droge periode is maar van tijdelijke aard, verduidelijkt weervrouw Sabine. “Er komen alweer een dik pak wolken onze richting uit.”

Het weer op donderdag ziet er opnieuw kletnat uit

“Die wolken zijn gevuld met regen en die gaat op donderdag vanaf de Franse grens over ons land trekken. Het lijkt erop dat de meeste neerslag voor het zuiden van ons land gaat zijn.”
“Maar tegen morgenmiddag zal het overal in België regenen. We verwachten een grote hoeveelheid regen die tot 15 liter water per vierkante meter kan oplopen.”
“In het zuiden van België kan er zelfs nog een grotere hoeveelheid regen vallen. De temperaturen schommelen tussen 5 en 9 graden.”

De laatste dag van de week wordt het opnieuw droog

“Vrijdag wordt het in de loop van de dag opnieuw droog. We krijgen ook meer opklaringen. Het wordt 9 graden.”
“Maar het is nog niet gedaan met de nattigheid, want we verwachten al een volgende regenzone voor zaterdag. Het wordt dan amper 8 graden.”
“Op zondag wordt het opmerkelijk zachter bij 14 graden. Maar ook op zondag kunnen we af en toe een bui te slikken krijgen.”
Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het natte wisselvallige weer ook begin komende week aanhouden. “Het zijn geen al te mooie weerkaarten”, besluit Sabine.