Na heel wat buien en regen kijkt weerman Bram Verbruggen vooruit en laat nu het woord ‘vriespunt’ vallen

Natuur
door VDS
dinsdag, 21 november 2023 om 9:45
bram verbruggen weer weerbericht vrt
Iedereen is al in de verwachting om toch zeker een dosis regen over zich heen te krijgen. Maar Bram Verbruggen ziet ook een lichtpuntje op woensdag, toch iets om naar uit te kijken.
Maar eerst moeten we nog door het weer op dinsdag spartelen. In de weerkaarten ziet Bram een mix van wolken en opklaringen.

Het weer op dinsdag moeten we nog door spartelen

“Op dinsdag verwachten we veel wolken en aan het begin van de dag ook veel nevel of mist”, vertelt Bram Verbruggen tijdens zijn weerbericht op Radio 1.
“Ook zullen er in de ochtend hier en daar al een paar buien vallen. In de loop van de dag verwachten we toch ook een aantal opklaringen.”
“Het wordt een wisselvallige dag. De maxima liggen rond 9 à 10 graden.”
“Er staat een matige wind vanuit het noorden. Dinsdagavond zullen er nog buien vallen, maar in de loop van de nacht wordt het opnieuw droog.”

Bram Verbruggen laat voor het eerste het woord 'vriespunt' vallen

Weerman Bram heeft ook wel niet zo’n goed nieuws over de temperaturen. Het woord ‘vriespunt’ valt.
“Het kan van dinsdag- op woensdagnacht flink afkoelen tot temperaturen rond het vriespunt op veel plaatsen. Aan de kust blijven de temperaturen positief bij 4 graden.”
Maar het positieve nieuws moet nog komen. “Woensdag wordt het droog weer met in de ochtend misschien wat ochtendgrijs.”
“In de loop van de dag zouden er ook opklaringen moeten komen. Het wordt frisser bij 5 tot 9 graden.”
"Maar vanaf donderdag krijgen we opnieuw vrij veel wolken over ons heen. Het wordt een beetje zachter, maar er zal nog steeds af en toe wat regen vallen en het gaat opnieuw harder waaien.”