Zo simpel: Maak je spiegels streepvrij en stralend schoon

Huis en tuin
door RMO
woensdag, 10 juli 2024 om 16:45
spiegel badkamer
Veel mensen vragen zich af hoe ze hun spiegels kunnen laten stralen. Het is een veelvoorkomend probleem in vele huishoudens, maar gelukkig zijn er praktische oplossingen.

Zo ga je te werk om stralende spiegels te krijgen

De eerste stap naar stralende spiegels is een goede voorbereiding. Start met het afstoffen van de spiegel met een droge, niet-pluizende doek. Zo voorkomt u dat stofdeeltjes krassen maken op het spiegeloppervlak tijdens het schoonmaken.
Na het afstoffen is het tijd voor het schoonmaakwerk. Meng een deel witte azijn met twee delen water in een spuitfles. Spuit deze oplossing rechtstreeks op de spiegel en vermijd daarbij houten randen of andere materialen die door vocht beschadigd kunnen worden.
Gebruik dan een schone microvezel doek om de spiegel af te vegen. Werk van boven naar beneden om strepen te voorkomen. Geef speciale aandacht aan hoeken en randen waar vuil zich vaak ophoopt.
Na het schoonmaken van de spiegel kunt u deze extra laten stralen met behulp van een opgevouwen krant. Wrijf de krant over de spiegel om alle restanten van de reinigingsoplossing te verwijderen en de spiegel extra te laten blinken.
Als alternatief kunt u ook een raamwisser gebruiken. Wis van links naar rechts en vervolgens van boven naar beneden voor een streeploze afwerking. Vergeet niet om de wisser na elke veeg droog te vegen om sporen en druppels te voorkomen.
Ten slotte, maak altijd tijd vrij om uw spiegel regelmatig schoon te maken. Frequent schoonmaken vermindert de opbouw van hardnekkig vuil en houdt uw spiegel langer stralend.