Van wazig naar glanzend: verban hardnekkige kalkaanslag van je douchescherm met deze tip

Huis en tuin
door VDS
zaterdag, 06 juli 2024 om 16:45
aangeslagen spiegel stoom bij douchen douche wassen lichaamsverzorging
Kalkaanslag op je douche scherm is een veelvoorkomend probleem en kan een echte nachtmerrie zijn om te verwijderen. Het maakt je douche scherm wazig en onaantrekkelijk.
Een van de meest effectieve methodes om kalkaanslag te verwijderen is het gebruik van azijn. Zorg ervoor dat je huishoudelijke witte azijn gebruikt en geen culinaire azijn. Eerst verwarm je de azijn lichtjes in de magnetron.

Verwarmde azijn kan wonderen doen voor je douchescherm

Laat het niet koken, maar zorg ervoor dat het warm genoeg is om het schoonmaakproces te versnellen. Neem vervolgens een schone doek of spons, dompel deze in de verwarmde azijn en wrijf het over het glas van je douchescherm. Laat de azijn ongeveer 15 tot 30 minuten inwerken en spoel het daarna weg. Voor hardnekkigere vlekken kun je het proces herhalen.
Een andere effectieve optie is het gebruik van baking soda. Maak een pasta door baking soda met water te mengen tot je een soort van pasta krijgt. Ga dan met een doekje of spons met deze pasta over het douche scherm en laat het even inwerken. Spoel vervolgens grondig af.
Soms is een combinatie van azijn en baking soda nodig om de hardnekkigste kalkaanslag te verwijderen. Meng de baking soda en azijn in een kom tot een dikke pasta ontstaat. Smeer deze pasta dan op je douchescherm, laat het inwerken en spoel vervolgens af.
Hoewel deze trucs effectief zijn, is het voorkomen van de opeenhoping van kalkaanslag de beste aanpak. Maak daarom een gewoonte van het droogvegen van je douche scherm na elk gebruik. Dit helpt om de opeenhoping van kalkaanslag te minimaliseren.