Makkelijk te maken maar ongeëvenaard in smaak: Zoete aardappel met geitenkaas hapje

Eten en drinken
door RMO
donderdag, 20 juni 2024 om 13:45
zoete aardappel met geitenkaashapje
Graag willen we jullie introduceren aan een bijzonder hapje: zoete aardappel met geitenkaas, tomaten en olijven.
Dit recept combineert de zoete smaak van aardappel met de zoute smaak van geitenkaas en olijven, waardoor het een echte smaaksensatie is.

Recept voor hapje van zoete aardappel met geietenkaas

Hier is hoe je een schijfje zoete aardappel, met daarop zachte geitenkaas, tomaten stukjes en zwarte olijven kunt maken:
Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel
- 200 gram zachte geitenkaas
- 2 grote tomaten
- 100 gram zwarte olijven
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Plaats de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de plakjes ongeveer 15 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
2. Terwijl de zoete aardappel in de oven staat, kun je de tomaten en olijven snijden. Snijd de tomaten in kleine stukjes en de olijven in dunne plakjes.
3. Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en laat deze even afkoelen. Verdeel vervolgens de zachte geitenkaas over de schijfjes. Hier kun je simpelweg je vingers voor gebruiken.
4. Verdeel daarna de tomatenstukjes en olijfplakjes over de geitenkaas.
5. Zet het geheel nog ongeveer 5 minuten in de oven, zodat de geitenkaas een beetje smelt en de smaken goed samen kunnen komen.
En voilà, een heerlijk hapje van zoete aardappel, geitenkaas, tomaat en zwarte olijven is klaar om geserveerd te worden. Deze hapjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond en makkelijk te maken. Ze zijn perfect voor elk feestje of gewoon als lekker tussendoortje. Eet smakelijk!