Netflix onthult nooit eerder getoonde fragmenten uit oorlogsverleden: Oorlogsdocumentaire met sterke boodschap

Entertainment
door RMO
donderdag, 06 juni 2024 om 11:45
hitler and the nazis evil on trial
Vandaag, 6 juni komt Netflix met een docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial die ons terug katapulteert naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal dat niet verloren mag gaan en ook om die reden gemaakt is.

De holocast en opkomst van Hilter: Verhalen die nooit verloren mogen gaan

In 2018 meldde een onderzoek van de Conference on Jewish Material Claims Against Germany dat tweederde van de millennials niet weet wat Auschwitz is. Voor filmmaker Joe Berlinger (Paradise Lost, The Ted Bundy Tapes, Metallica: Some Kind of Monster) riep deze bevinding een vraag op: Gaan de wreedheden die Hitler en het Derde Rijk begingen tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren in het moderne geheugen? 
Op een muziekstuk gecomponeerd door slachtoffers van de Holocaust, bevat de docuserie nooit eerder gehoorde audio en reportages. Deze 3-delige docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial keert terug naar het perspectief van Shirer. In het kader van de processen van Neurenberg, die Shirer in 1945 behandelde, verkent de serie de schokkende opkomst en ondergang van Hitler.
Volgens Berlinger is het de getuigenis van Shirer die de serie zo bijzonder maakt. Shirer was een van de laatste westerse journalisten die Duitsland verliet en deed dat pas eind 1940, meer dan een jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog. Hij registreerde Hitlers machtsovername vanaf de eerste rij.