Kijkers vallen massaal voor mysterie drama over sekte op Netflix: "Bingewatchen, heel goed en spannend!"

Entertainment
door VDS
donderdag, 18 april 2024 om 11:45
anthracite netflix serie
De Franse misdaadserie Anthracite is gebaseerd op een bizar waargebeurd verhaal en is sinds 10 april te zien op Netflix. De zesdelige miniserie is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Deze serie staat momenteel nummer 1 in de Netflix rangschikking van series.

Het verhaal van Anthracite op Netflix

In 1994 wordt de leider van de Écrins sekte, Caleb Johannson (Cassetti), overvallen door een SWAT-team voor zijn eigen huis in de Franse Alpen, dat vol zit met sekteleden. Binnen is iedereen dood.
Dertig jaar later, wanneer een man, Solal, die de sekte onderzoekt, wordt ontvoerd, gaat zijn dochter Ida, een speurneus, naar de bergen om hem te vinden. Daar, in de hotelkamer van haar vader, stuit ze op een foto van Jaro (Hatik) in een onderzoeksdossier over een sekte en ze spoort hem onmiddellijk op.
Jaro, die een paar keer in aanraking is geweest met de wet, werkt in een chique skiresort in de Franse Alpen als onderdeel van een arbeidsintegratieprogramma.
Maar Jaro lijkt niets te weten over Solal of zijn onderzoek... ook al ontdekt Ida dat Johannson zelf, nu in een psychiatrisch ziekenhuis, Jaro wil ontmoeten, om onbekende redenen.
Dus betrekt Ida Jaro bij het onderzoek om uit te zoeken waar haar vader is en waarom er zoveel mensen vermist raken in de geboortestad van de sekte.
Ze zullen zich snel realiseren dat hun betrokkenheid bij deze zaak niets te maken heeft met toeval en dat de antwoorden die ze zoeken geworteld zijn in de geheimen van hun eigen verleden...
Kijkers lijken over het algemeen in de ban van deze nieuwkomer: “Bingewatchen! Heel goed en spannend!”, “Speciaal maar wel goed. Ik bleef nieuwsgierig naar wat komen zou”, “Goede serie, eens wat anders".
De alpine thriller Anthracite is gemaakt door Fanny Robert (Profilage), Maxime Berthemy (Profilage) en Mehdi Ouahab (Laatste Licht). De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hatik, Noémie Schmidt en Camille Lou.