Vrouw beleeft nachtmerrie na gigantische blunder van dokter: “Ik zag een handje met vijf vingertjes in het toilet”

Een Antwerpse gynaecoloog bezorgde een vrouw de nachtmerrie van haar leven. Hij voerde een abortus slecht uit.

S. was 24 toen ze zwanger werd. Ze zat nog op kot en wilde haar studies verderzetten. “Ik wilde het kindje wel houden, maar met een baby op kot, dat gaat niet.” De student zegt dat ze na drie weken nadenken besloot om een abortus uit te laten voeren. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Dokter J.P. voerde de abortus uit. Maar die beging een enorme blunder tijdens de operatie. Het vruchtje was wel dood maar zat nog in de baarmoeder. S. deed die ontdekking een paar dagen later toen ze het op het toilet zat.

“Ik zag een handje, met vijf kleine vingertjes. Wat was er gebeurd? Had die man dat kindje gewoon kapotgemaakt en in mij laten zitten? Op dat moment was ik razend op die dokter. Ik heb het ingepakt en ben ermee naar een ander ziekenhuis geweest, waar ik werd verzorgd. Daar konden ze niet geloven wat ze zagen.”

De dokter moet een boete van 3.000 euro betalen. “Maar daar gaat het mij niet om. Al geven ze me een miljoen euro, daarmee gaat de pijn niet weg. Ik wil dat geen enkele vrouw zoiets nog moet meemaken. Ik had voor de korte pijn gekozen, maar heb eeuwige pijn in ruil gekregen”, besluit de vrouw.

Wat is jouw mening?