Vijftienjarige jongen pleegt zelfmoord na pesterijen

Een vijftienjarige jongen wou na de kerstperiode niet meer terug naar school. De reden? Hij werd gepest. Daarom zag hij geen andere uitweg dan zelfmoord te plegen. De jongen was woonachtig in Heerlen, Nederland. 

Volgens zijn ouders zou de gemeente en de school te weinig actie ondernomen hebben tegen de pesters. Dat schrijft NOS. De jongen zou vooral online gepest worden via anonieme accounts. Wellicht zitten medescholieren hier achter. Via anonieme accounts werden er foto’s van hem online geplaatst én werd hij uitgescholden.

Zeven weken geleden ondernam de jongen al een zelfmoordpoging. Pas toen kregen de ouders te horen dat hun zoon gepest werd. “Hij vertelde dat hij gepest werd en dat hij zich alleen voelde”, aldus zijn zus aan 1Limburg.

Hij zat op het Grotius College, en er zou nooit iemand met hem praatten. Thuis hield hij zichzelf groot en praatte hij niet over de pesterijen. Zijn zussen zeiden dat hij blij leek en zei “dat we heel verdrietig zouden worden als hij het ons allemaal zou vertellen.”

De politie, gemeente en school werden meteen ingeschakeld na zijn eerste zelfmoordpoging. “Ze hebben hem gevraagd of hij hulp nodig had, maar daarop heeft hij nee gezegd. Hij is maar 15 jaar en dan laten ze hem zomaar gaan.” Op de laatste dag van de kerstvakantie nam de jongen zijn drastische besluit. Hij wou niet meer naar school en besloot om uit het leven te stappen.

De school en de gemeente Heerlen zouden er naar eigen zeggen alles aan gedaan hebben om de jongen te helpen. Sinds een paar jaar zijn scholen in Nederland dan ook wettelijk verplicht om actie te ondernemen tegen pesten.

Wat is jouw mening?