Regisseur Jan Verheyen: “Dit zie je in de nieuwe film van F.C. De Kampioenen”

Jan Verheyen stapt vrijdag op het vliegtuig richting Zuid-Afrika. Hij gaat er locaties verkennen voor de nieuwe film van F.C. De Kampioenen.

Een groot deel van de film zal ook in Zuid-Afrika gefilmd worden. “We zullen er drie weken lang draaien en het grootste deel van de cast reist mee. Overmorgen stap ik samen met mijn director of photography Filip Van Volsem op het vliegtuig richting Johannesburg om er locaties te scouten. Er is al een voorselectie gemaakt door een lokale producent, maar wij gaan nu bekijken welke plekken het best passen bij het scenario”, geeft Verheyen een woordje uitleg in Het Nieuwsblad.

Talent
Wegens de tegenvallende resultaten gaan De Kampioenen op zoek naar voetbaltalent in Afrika. “Op die manier maken we een bruggetje naar de tv-reeks. Wie F.C. De Kampioenen op tv volgde, zal zich herinneren dat trainer Pol ooit nog in Afrika zat. Vandaar het idee om het niveau van zijn sukkelploegje op te krikken met het jonge Afrikaanse talent dat hij daar aan het werk heeft gezien.”

Roadtrip
“We zullen met een karavaan van zo’n 75 man door het land trekken. De Kampioenen maken een roadtrip door Afrika om uiteindelijk in het fictieve dorp Babakuta te belanden. Vandaar dat wij volgende week locaties gaan bekijken van Johannesburg tot het zuidoostelijke Durban, een paar duizend kilometer verder. Savanne, jungle en uiteraard wilde beesten: het zal allemaal in de film zitten. Hoe we die wilde dieren in beeld brengen, moeten we nog bekijken. Wellicht wordt het een mix van echte opnamen en computerbeelden.”

Bioscoop
De film zal ergens eind december in de bioscoop te zien zijn. Je kan dus best al voor volgende kerstvakantie een gaatje vrijhouden in je agenda.

Wat is jouw mening?