Jasmijn Van Hoof (Stefanie uit Familie) maakte dramatische dingen mee op vakantie

Jasmijn Van Hoof (25), bekend van haar rol Stefanie in Familie, heeft onlangs een grote reis gemaakt door Centraal- en Zuid-Amerika. Dat was een nieuwe uitdaging voor haar en haar vriend Wout. Ze begonnen in Mexico, en bekeken vanaf daar alles naar waar ze verder zouden gaan. 

Er was niet veel op voorhand gepland dus. “Vaak kwamen we ergens toe en bekeken we dan pas de opties”, aldus Jasmijn aan Gazet van Antwerpen. “Soms gaven toeristen ons tips. Vaak beland je op toeristische hotspots. Maar in Guatemala stonden we plots in een dorp waar geen toeristen kwamen en waar we de enige buitenlanders waren. Daar voelden we ons niet veilig. Achteraf bekeken was dat link.”

Beroofd

“Waardevolle spullen lieten we achter op onze kamer. Toch werden we beroofd in Costa-Rica. Het raampje van onze huurauto was ingeslagen, en alle elektronische toestellen waren weg.” In Colombia besloten ze een oude motor te kopen. “Zo waren we mobieler. Aanvankelijk namen we de bus, maar dat was niet leuk: veel chaos, stank, hitte en volk. Twee keer vielen we met de motor in panne en hadden we kosten. Maar op het einde konden we hem gelukkig doorverkopen.”

Smerige kamers

Ze sliepen in lowbudgethotels. “Heel basic, soms ook heel smerig. We sliepen soms in kamers die ik nooit meer wil terugzien. In Mexico hadden we zelfs een schorpioen in de douche. Een andere keer hadden we een kamer waar het bed en de lavabo vol vliegen lagen. De eigenares vond dat normaal. Maar wij waren zo moe, dat we de kamer toch hebben genomen.”

Malaria?

Ook werd het koppel de eerste maanden vaak ziek. “Wellicht door het eten, ook al waren we voorzichtig: geen kraantjeswater, geen rauw voedsel. Ik kreeg wel soms schrik als ik me niet lekker voelde: Is het een onschuldig griepje of malaria? Die onwetendheid knaagde.”

Wat is jouw mening?