Familie-actrice bekent: “Ik had nog nooit naar Familie gekeken”

Eén van de actrices uit ‘Familie’ heeft in TV-Familie toegegeven dat ze nog nooit naar de serie gekeken had. Blijkbaar is dat dus geen vereiste voor je sollicitatie bij Familie. De actrice was niemand minder dan de kersverse actrice die morgen in de soap zal komen: Erika van Tielen (33).

Het wordt al zolang aangekondigd, maar morgen is het eindelijk zo ver. Dan zal Erika van Tielen haar intrede maken in Familie als ‘Amélie’. Voordien was de actrice al een tijdje niet meer op tv te zien. Dat was te wijten aan een burn-out. Eenmaal ze om deze reden weg was gegaan bij de vrt, raakte ze nog moeilijk aan tv-werk. Nadien kreeg ze nog een job bij de regionale zender RTV en hier en daar wat presentatie- en stemopdrachten.

In TV-Familie vertelt ze dat ze met haar nieuwe rol bij Familie uit haar comfortzone treedt. “Op wat gastrolletjes na heb ik niet zoveel acteerervaring. Mijn hoofdvak is presenteren, dus bij ‘Familie’ ben ik wat buiten mijn comfortzone beland. Gelukkig werd ik goed opgevangen.”

Maar eigenlijk had ze nog nooit naar Familie gekeken… “Hm, eerlijk gezegd: ik kijk naar geen enkele soap. Ik ben dus in de zetel geploft voor enkele ‘Familie’-marathons. En ik moet zeggen: ik ben er enorm van geschrokken hoe góed die soap wel geworden is. Amai! De verhalen zitten knap in elkaar, het zijn stuk voor stuk sterke acteurs… Heel tof dat ik daarvan deel mag uitmaken.”

En toch kreeg ze een rol aangeboden op een presenteerblaadje. “Op een dag kreeg ik telefoon. De scenaristen hadden blijkbaar een nieuw personage uit hun pen getoverd en vonden mij daar geknipt voor. Ik deed auditie en het plaatje klopte. Zo simpel is ’t gegaan. Ik sta nu al een poos op de set en vind het ontzettend plezant. Ik voel me ook elke dag meer op mijn gemak.”

Morgen zal ze voor het eerst te zien zijn, spannend!

Wat is jouw mening?