Erika Van Tielen doet opvallende verandering voor rol in ‘Familie’

Vanaf morgen is Erika Van Tielen te zien in ‘Familie’. Ze speelt de rol van Amélie. En voor die rol deed ze een opvallende verandering.

Erika heeft haar lokken rode lokken bruin laten verven. “Ik vond niet dat ik Amélie geloofwaardig kon neerzetten met m’n rode haardos”, verklaart Erika in Dag Allemaal.

“Ik was bang dat mensen míj zouden zien, in plaats van Amélie. Begrijp je? Amélie is een vrouw met veel pak aan. Waarmee ik bedoel: één met veel kantjes en soms nogal fel. Op sommige vlakken zou ik wel wat meer zoals Amélie willen zijn.”

“Dat complexloze van haar. Ik denk nog vaak te lang na over de dingen, en dan word ik weer onzeker. Vooral op werkvlak durf ik de lat nog altijd te hoog te leggen voor mijzelf. Dit klinkt misschien onnozel, maar ik heb nog altijd momenten dat ik denk: ‘Dit gebeurt allemaal per ongeluk.’ Dat ik hier helemaal niet op m’n plaats zit. Heidi – mijn zus –  kan daar heel kwaad om worden. Dan zegt ze: ‘Je bent nu al veertien jaar bezig in de media, zie nu eens in dat het geen toeval meer is.”

Wat is jouw mening?