Dit is het enorme bedrag dat Tom Boonen op zijn bankrekening heeft staan

Tom Boonen staat op het punt om een punt te zetten achter zijn actieve carrière. Boonen is nog altijd maar 36 jaar. Is hij al rijk genoeg om te kunnen gaan rentenieren?

Boonen heeft ook nog twee opgroeiende dochtertjes en er is ook nog zijn vriendin Lore. Dat lijkt allemaal geen probleem te zijn.

Boonen heef naar schatting een bedrag van 7 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Maar toch deed financieel expert Thierry Debels een opmerkelijke ontdekking.

Raar
“Al is er wel iets raars aan de hand met zijn boekhouding… Tom heeft officieel maar één firma in ons land, en die is goed voor ‘slechts’ enkele honderdduizenden euro’s”, zegt Debels in TV-Familie.

Frappant
“En dat is niet het meest frappante: in 2015 was er een uiterst zuinige winst van 27.000 euro. Terwijl er een jaar eerder nog sprake was van 100.000 euro winst. Met andere woorden: Tom zou dus helemaal niet zo rijk zijn als iedereen denkt…”

Vastgoed
“Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Tom Boonen zijn fortuin op ‘veiligere’ manieren beheert, en het dus niet op zwaar belaste bankrekeningen in ons land parkeert. Bovendien heeft Tom – in het vooruitzicht van zijn afscheid van de wielersport – naar verluidt vastgoed gekocht in ons land.”

Slimme investering
“Het zou om een groot appartementsgebouw gaan, met als doel die flats te verhuren. ’t Is ongetwijfeld een slimme investering. En als je weet dat zijn wederhelft Lore haar professionele activiteiten al begin augustus 2012 heeft stopgezet, kan je er gerust van uitgaan dat die twee hun schaapjes al lang op het droge hebben.”

Fiscus
“Al heeft Tom dat vastgoed dan wel hopelijk met zijn eigen privégeld gekocht, of met centen uit zijn Belgische bedrijf. En dus níet met middelen die eventueel afkomstig zijn van een buitenlandse vennootschap van hem. Want dat zou hem zuur kunnen opbreken bij de fiscus…”

Wat is jouw mening?