Deze man vermoordde zijn hond op kerstdag: “Ik kon niet anders…”

Een man was naar eigen zeggen gedwongen om zijn eigen hond te doen stikken en zo om het leven te brengen. Op kerstdag viel de hond hem namelijk helemaal uit het niets aan, waarbij hij stevig in de arm van de man beet.

John Green, uit Grimsby, Engeland, vertelt dat zijn hond ‘Rio’ plots razend werd en naar zijn arm greep. Hij kon niets anders doen dan de tienjarige hond bij de keel te grijpen tot hij verzwakte. De voormalige visser werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Vier dagen later, op donderdag, mocht hij het ziekenhuis pas verlaten.

Maar bij zijn thuiskomst, schoot de man in paniek, want het lichaam van zijn hond was nergens te bespeuren. Uiteindelijk bleek dat de hond zijn lichaam werd gevonden in een afvalcontainer met een vuilniszak rond zijn hoofd. Voor de man is dit een heel moeilijk gegeven. “Iedereen zegt nu dat ik of mijn zoon onze hond hebben doodgestoken, maar dat is dus niét waar”, zegt de man enigszins uitgelaten.

“Ik heb hem vermoord, ja, maar ik heb hem gekild, want ik kón gewoon niets anders doen. De hond beet in mijn arm en hij was hem helemaal in stukken aan het bijten. En ik daag iedereen uit om het eerst zelf mee te maken, vooraleer ze zeggen dat zij zoiets nooit zouden doen. Het was pure zelfverdediging.”

Hij heeft er geen idee van hoe Rio in de afvalcontainer is beland. Hij dacht dat zijn hond nog steeds thuis zou zijn na zijn thuiskomst van de kliniek. “Toen ik thuiskwam was mijn voordeur open en was de hond weg. Ik heb er geen idee van wie hem heeft meegenomen en hoe hij in de afvalcontainer is geraakt.”

“Ik vind het zéér beledigend dat iemand denkt dat wij op zo’n manier afscheid willen nemen van onze hond. We wilden voor hem een mooi afscheid geven wanneer ik thuis zou komen.”

Wat is jouw mening?